QUÈ FEM
Apropem el món de les ONGs, la cooperació al desenvolupament i les desigualtats socials als infants de l’últim cicle de primària i secundària
Fomentar l'esperit crític
A través de l’exposició genèrica de desigualtats i injustícies del món actual i els factors impulsors d’aquestes, convidem als estudiants a debatre i formar les seves pròpies opinions. Considerem de cabdal importància que a través de dades objectives i verificables els estudiants reflexionin, elaborin la seva pròpia opinió i generin inquietuds per a construir un món més just.
Session interactives
La nostra metodologia és participativa i interactiva. Durant el transcurs de les sessions interpel·lem constantment als alumnes per fer-los partícips del transcurs i desenvolupament de la classe.
El cicle de formació compta amb dues sessions, una teòrica, i l’altra, pràctica. En la sessió teòrica desenvolupem continguts com ara la cooperació al desenvolupament, les ONGs, els Drets Humans i les injustícies socioeconòmiques entre diversos països. També parlem d’alguna problemàtica concreta com la primavera àrab i la guerra a Síria, o la situació actual de l’Àfrica.
Material propi
El material que s’utilitza per a la sessió teòrica és un power point.
La sessió pràctica consisteix en el transcurs d’un o dos jocs que exemplifiquen les desigualtats al món així com les causes i conseqüències d’aquestes. El material que s’utilitza en aquesta sessió és un mapa mundial.
Col·laboració amb l'escola i l'ONGD Alkaria
La temàtica i les competències que es treballen en aquestes sessions es poden encabir dins de diferents assignatures així com la iniciativa de Servei Comunitari o Aprenentatge i Servei.
Per aquestes dues darreres iniciatives, la ONGD ALKARIA proposa diverses activitats de recaptació de diners com ara: disseny i venda de samarretes, venda de roses per Sant Jordi, berenar solidari o projecció de pel·lícula i debat.
La ONGD ALKARIA accepta donatius de material escolar per als projectes educatius que es desenvolupen al Líban, Senegal i Marroc.